Teoria Taranului

luni, 25 octombrie 2010

Pattern-urile si automatismele umane.

Ne invartim in jurul lor, si stii, ma bucur ca mi-a venit ideea asta deoarece afara cand merg pe strada imi VIN niste idei conceptuale cacaturi de imi sta personal mintea in loc (si implicit nu-mi amintesc de unde a venit faza) mai complex decat orice imi poate trece prin cap cand stau pe scaun in pozitia sezand cocosat-aplecat.

Inainte de o discutie oarecare, e o anumita "raceala"/stare de neutralitate [care o putem defini ca o coperta asezata in fata noastra cu rol de protectie aparenta] care o putem clasifica in functie de cat de rapid poti sa treci peste ea :
- foarte rece
- rece
- caldutza
- calda
Trecerea peste aceasta variaza direct proportional cu gradul de prietenie/relatie sociala. Eh sunt oameni si oameni, dar ce am observat eu mai strange asa, a fost faptul ca am observat un pattern si implicit un pattern care se repeta [ce se numeste automatism] in primul rand la mine. De iesit, mai ies dar tot dau in gropi. De exemplu in momentele cand astepti sa se intample ceva, si stai si te uiti in gol, sau cand esti in metrou si te uiti dupa tipe bune si ele se uita in alta directie MEREU MEREU! De parca ar fi un headcrab pe capu lor si ....stiti voi.


Acu ce sa zic, nu dispun de un limbaj prea academic dar pariez ca intelegeti tot ce zic, macar de data asta. acu va bag o invataminte asa de sfarsit "Vrei bani? Banii n-o sa cada degeaba din cer
Vrei prieteni? Invata sa vorbesti sincer
Vrei respect? Invata sa respecti, sa oferi
Tre sa meriti tot ce ai, sa castigi, nu sa ceri!"
@ Parazitii. stiu si ei ceva dar au propriul limbaj academic :))

Tema de gandire:   daca ai sterge toate sentimentele de orice natura, ar mai exista personalitate? think about it.




3 comentarii:

  1. Raspuns: Daca o bucata de lemn, o craca dintr-un copac s-ar desprinde si ar cadea pe capul fantomei lui Michael Jackson, sau ma rog al Madonei sau cui vrei tu, ar capata mai multa personalitate decat tine, in scurta vreme chiar se prea poate ca niste besmetici sa incerce sa imite acea craca, (ce va aparea pe prima pagina a tuturor ziarelor timp de o saptamana) si care sa se arunce in capul vedetelor la intamplare, ne simtind nimic pentru acea vedeta, deci imitand craca. Tot vorbim de lemne pe aici, sa luam exemplul bucata de cruce sfanta ce a ajuns prin romania cu putin timp in urma, la care toata lumea se roaga sperand la o viata mai buna, nu este oare acelasi lucru ca atunci cand faraonilor li se constuiau temple gigant si erau considerati zei, si de multe ori ei nu aveau nici un fel de sentiment pentru poporul ce se afla in fata sa, pentru ca 99% din acei oameni ii erau necunoscuti. Lipsa sentimentelor de pe lume nu ar duce neaparat la disparitia personalitatii pentru ca uneori aceasta nu are legatura cu sentimentele de loc iar alteori personalitatea inseamna doar sentimente. Now you think about it...

    RăspundețiȘtergere
  2. yeaaa e unu din subiectele de iei o masa si mult ceai si deliberand asa, cu pauze de barfa mondena si glume de santier :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Prietene, esti praf, apuca te de altceva ca aici n ai nici o treaba!:))) Spui niste lucruri de nici tu nu sti ce vrei sa zici, n ai o ordine de nici un fel in idei, n ai nici o structura in text! Apuca te de mario!

    RăspundețiȘtergere