Teoria Taranului

joi, 2 decembrie 2010

Crengi de gheata ...(continuare)Experţii polonezi estimează că, în 2010-2011, Europa s-ar putea confrunta cu cea mai severă iarnă din ultimul mileniu, iar un prim motiv ar fi reducerea vitezei curentului nord-atlantic Gulfstream, care treptat-treptat nu mai încălzeşte bătrânul continent, transmite site-ul MigNews, citat de Agerpres. Astfel, răcirea Europei ar fi în directă legătură cu reducerea de două ori a vitezei curentului oceanic Gulfstream în comparaţie cu anii trecuţi, consideră oamenii de ştiinţă.
În prezent, acesta nu este capabil să compenseze frigul adus de masele de aer rece din Arctica. Potrivit unui expert de la Institutul de Meteorologie şi Gospodărirea Apelor din Polonia, aceste schimbări sunt deja vizibile în Norvegia şi în alte câteva ţări scandinave. "În cazul în care Gulfstream va dispărea în totalitate, Europa se va confrunta cu o epoca glaciară, iar în Scandinavia este de aşteptat formarea unui mare gheţar" - susţine el.
Unii observatori apreciază că una din cauzele încetinirii Gulfstreamului ar fi avaria survenită la 22 aprilie la platforma petrolieră Deepwater Horizon, a companiei BP, în Golful Mexic. Din puţul de urgenţă s-au deversat în ocean între 600.000 şi 760.000 tone de ţiţei, în perioada dintre sfârşitul lunii aprilie şi şi sfârşitul lunii iulie.
Cu toate acestea, unii experţi internaţionali consideră că este prematur să se vorbească de o încetinire a Gulfstreamului. Anterior, oceanograful NASA Josh Willis a demonstrat că în ultimii 18 ani curentul oceanic a crescut în intensitate şi a devenit chiar mai cald. De aproape două decenii, Josh Willis a colectat datele navelor de cercetare, precum şi înregistrările făcute de sateliţi care urmăresc suprafaţele mărilor şi oceanelor.
Primele informaţii despre încetinirea Gulfstream au apărut în 2005, când oceanograful britanic Harry Bryden, de la Centrul naţional pentru oceanografie din Southampton (Marea Britanie) a publicat în revista Nature un articol cu privire la încetinirea circulaţiei maselor de apă în Gulfstream cu 30% comparativ cu anul 1957. ----> luat de aici.
Mai pe scurt, am vazut niste copaci verzi si frunze inghetate la tot pasu' prin zona. Iarba inghetata si lipsa de cerbi si mistreti ma anunta faptul ca nu suntem in Siberia. Si mai impartasesc cu voi ceva, am stat ieri sau alaltaieri sa astept tramvaiu 19 cu o statie dupa MALL Vitan. Stateam eu ce stateam [cam vreo 15 minute], eram doar eu in statie si cu cineva la 6 picioare distanta fata de mine. Batea viscolu, deci ziceai ca era lapovita si curentii ma bateau de am intors si fundu si partile laterale ca sa nu stau sa inghet doar dintr-o parte. Am sunat un amic, am aflat ca era la mall, zgribulit am tuns-o pana la el, tzac tzac ne-am mai plimbat, faze si am luat-o pe cealalta parte sa luam 27. AM ASTEPTAT, cu caterinca cu ciap ciarap, vreo 20 de minute. DECI am luat-o pe jos pana la dristor si jap in metrou.
Lucruri bune care mi s-au intamplat dupa :
- mi-au inghetat cosurile de au dat cu virgula noaptea cand s-au adunat in turma in timp ce ma spalam pe fata
- am facut un dush fierbinte ca Adina Barbu
- am expectorat dupa putin timp acest post pe blog.


Alunecare placuta pe fesieri va urez!

2 comentarii:

  1. Sa ma bata mama cum arata fastyyyyyyyyyyy...3 zile cu asta si no sa mai mearga =))))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Tipu ala care face ACk ACk ACk cred k a fost mai norocos cu porumbii =))))))

    RăspundețiȘtergere