Teoria Taranului

marți, 26 ianuarie 2010

Premiul Nobel, umilit de niste bagatori de seama


Grupul Interguvernamental pentru Schimbările Climaterice (IPCC) aflat sub egida ONU a recunoscut că una dintre previziunle sale din raportul care, în 2007, i-a adus Nobelul pentru Pace, este "o regretabilă eroare". IPCC susținea că ghețarii din Himalaya se vor topi până în 2035. Informația, prezentată ca o certitudine stiințifică, era de fapt preluată dintr-o revistă.

Scrie Romania libera si Cotidianul.

Unul zice ca a fost luata informatia de niste hackeri de pe un mail, iar altul spune ca a fost luat dintr-o revista. A si provocat un val de ingrijorari in India si China care sunt afectati direct de aceasta schimbare climatica hidrologica. Singurul destept a fost ministrul indian al Mediului, Jairam Ramesh care a contestat aceste afirmatii in lipsa dovezilor stiintifice.

Dar dragut rau de tot a fost cand a luat si premiul Nobel, glaciologul Syed Hasnain care si-a dat cu parerea asa cum fac eu in acest moment de aceasta parere profitand si organizatia ecologista World Wide Fund for Nature (WWF). "Regretabila eroare" a constat in nerespectarea procedurilor stabilite pentru verificarea si certificarea informatiilor stiintifice incluse in rapoartele organizatiei. Mai mult, tot ce scria acolo cica era exact pe invers.

Acum ma astept, in putin timp, sa retraga si Premiul Nobel al lui Obama care este acest zeu al pacii mondiale si care mai pompeaza trupe in razboi.

Un comentariu: