Teoria Taranului

luni, 25 ianuarie 2010

Avatarmania


Aviz celor care n-au vazut filmul !!! Nu pot baga spoiler tags deoarece nu este posibil (sau daca este, sunt eu incapabil) asa ca va avertizez ca scriitura de mai jos poate strica surpriza filmului.

Avatar a detronat Titanic, devenind lider în box office. Luat de aici.

Desi poate nu e o noutate, va arat si aceasta.

Fanii prea sensibili devin deprimati si obsedati de film si personaje si aseamana ,intr-o lunga demonstratie de gandire existentialista, lumea de dincolo ca in "Avatar".
Ba chiar pe site-ul care gazduieste "Avatar forums", un sticky post este "Cum sa faci fata depresiei cauzata de faptul ca Pandora este o lume intangibila".

Psihologul Anda Păcurar consideră că este firesc ca tinerii să se îndrăgostească de o lume ideală. Evadarea din real şi visarea sunt specifice vârstei, există o tendinţă din ce în ce mai mare de izolare a oamenilor şi a tinerilor, odată cu era digitală, iar filmul se pliază perfect pe idealurile lor. „Filmul se adresează nevoilor de bază ale tinerilor şi se foloseşte de detaliile ideale, cum este personajul feminin care reprezintă în sine un ideal. 'Avatar' parcă a fost creat special să se adreseze inconştienului nostru ancestral.

Acu urmeaza parerea mea nedeontologica si neavizata care este asemuita unui tractorist care-l striga rudele Tzutzurel. Multi dintre acesti copii deprimati si care vor sa se sinucida ar fi bine sa o faca inainte sa se razgandeasca. Acu sa-l citez pe Emil Cioran : "Mai bine în mocirlă, decât pe piedestal!" asa ca luati primul scaun, urcati-va pe bloc si aruncati-va repejor si rupeti-va mana, piciorul sa va invatati minte!

Un comentariu:

  1. N-a fost un film rau, dar nu pot sa spun ca a fost cel mai bun pe care l-am vazut, chiar si in ultimii doi ani, pentru ca nu este asa, de exemplu Transformers 2 mi-a placut la fel de mult, ca idee, cu toate ca in Avatar exista peisajele acelea foarte frumoase. As putea spune mai multe dar ar putea fii considerate spoilere asa ca ma voi abtine.

    RăspundețiȘtergere