Teoria Taranului

joi, 17 noiembrie 2011

Despre a fi un Gentleman

Vreme de decenii, poate chiar secole, barbatii au depins de femei pentru a stabili regulile comportamentului civilizat. Uneori, femeia era mama barbatului, alteori sotia, iar in alte cazuri, o renumita specialista in eticheta masculina precum Amy Vanderbilt sau Emily Post.
A fi un gentleman inseamna a respecta intocmai eticheta generala sau particularizata in anumite momente ale vietii chit ca nu facem parte din inalta societate. Ba din contra, demonstram ca, cel putin prin comportament, demonstram ca ascendem la un grad social mai mare decat suntem in mod obisnuit, catalogati.
Dar nu este suficient sa va comportati ca si cum ati fi un gentleman. Nu e vorba de teatru aici. Important este sa fiti un gentleman in orice ocazie sau situatie, iar asta inseamna sa va ganditi la ceilalti, sa fiti prezent atunci cand este nevoie de dumneavoastra si sa va dati seama cand trebuie sa va retrageti. Un barbat devine un gentleman prin ceea ce face si ceea ce este - o acumulare de comportamente elegante de-a lungul intregii sale vieti.

Recomand prin acest fel, cartea "Cum sa fii un gentleman" - mic tratat de eleganta -, de John Bridges. Pentru ca a fi gentleman, nu se demodeaza niciodata :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu