Teoria Taranului

sâmbătă, 10 decembrie 2011

Influentele Lunii asupra noastra

 Informatii generale :
Ciclul lunar dureaza 28-29 zile si trece prin 4 faze distincte: luna noua, primul patrar (luna in crestere), luna plina, ultimul patrar (luna in descrestere)
FAZELE LUNII: Intre Luna Noua si Luna Plina - faza Lunii este in crestere. Intre Luna Plina si Luna Noua - faza Lunii este in descrestere.
Luna Noua este caracterizata de conjunctia dintre Soare si Luna, Luna trecand printre Pamant si Soare. Este momentul noilor inceputuri, al starturilor importante, al noilor proiecte si initiative. Este bine ca orice actiune ce necesita evolutie sau crestere sa inceapa la luna noua: o afacere, o casa, insamantari etc.
Luna Plina este opozitia Soarelui cu Luna pe cercul zodiacal, Pamantul fiind interpus intre cele doua corpuri ceresti. Este momentul apogeului, al implinirii si succesului, al finalizarilor si culegerii roadelor. 
Luna nu traverseaza bolta cereasca neaparat noaptea. Exista nopti fara Luna, pentru ca Luna a traversat cerul in timpul zilei. Asa se explica faptul ca in unele zile senine Luna poate fi vazuta pe cer si in timpul zilei.
Eclipsele de luna se realizeaza numai la luna plina, mai precis la opozitia Luna-Soare. Eclipsele de soare se realizeaza numai la luna noua, mai precis la conjunctia Luna-Soare. 
Luna traverseaza o zodie in doua zile si jumatate si tot cercul zodiacal in 28-29 zile.
Informatii particulare despre influentele acesteia : 
 Se spune ca atunci cand este luna plina ai insomnii, iar gandurile rele isi gasesc mai usor calea catre tine. Luna este paznicul Terrei, este mereu alaturi de ea, iar energia pe care o transmite ne influenteaza mai mult sau mai putin in functie de nivelul de sensibilitate pe care il avem.
In astrologie Luna este un important factor de echilibru, a fost venerata inca de pe timpul marilor faraoni find considerata in anumite religii poarta ce deschide drumul catre Rai. Luna trece prin patru faze dupa care se repeta iar si iar, in fiecare seara are un inceput si in fiecare dimineata are un sfarsit.
Zonele ale trupului afectate de energiile negative transmise de Luna:
Berbec: ochii si capul;
Taur: gatul si dintii;
Gemeni: plamanii si bratele;
Rac: pieptul si ficatul;
Leu: inima si sistemul circulator;
Fecioara: pancreasul si splina;
Balanta: rinichii si picioarele;
Scorpion: stomacul si pielea;
Sagetator: spatele si capul;
Capricorn: articulatiile si gambele;
Varsator: sistemul circulator (vene) si sistemul respirator;
Pesti: extremitatile membrelor (foarte reci, amorteli) si inima.

Un comentariu:

  1. Dar ce are luna mai special ca Soarele..el de ce nu ne afecteaza din punct de vedere astronomic ? Sau nu stiu eu ....

    RăspundețiȘtergere