Teoria Taranului

joi, 15 decembrie 2011

Arta de a citi fete - Fiziognomia

Cati dintre voi nu ati recunoscut din prima un om care probabil stiati ca nu este de incredere sau ca nu are intentii bune? La cati puteati banui defectele sau calitatile din momentul in care i-ati vazut mufa? Ei bine, stiinta care identifica caracterul si toate aceste fenomene in fizionomia fetei omului si nu numai, se numeste Fiziognomie.
În acest sens, fiziognomia cuprinde în sine toate caracterele omeneşti din care împreună rezultă un caracter de ansamblu complet. Ea ia în calcul caracterul fiziologic, cel temperamental, cel medical, cel fizic, cel intelectual, cel moral, cel habitual, caracterul dexterităţii, cel social sau colocvial şamd.
Rolul fiziognomiei este deci de a găsi tocmai această expresie simplă sau compusă a unuia din caracterele specifice corpului sau înfăţişării omului. În măsura în care dezvăluie doar caracterul din expresia exterioară corespunzătoare lui, ar trebui numită fiziognomie empirică; în măsura în care însă ea poate indica şi cauzele, motivul şi raportul nemijlocit dintre această expresie şi caracterul însuşi, ar trebui numită fiziognomie teoretică sau transcendentă.
Mai departe, va dau link-uri ca sa nu mai cautati voi (stiu ca o sa o faceti oricum) pe goagal :

Un comentariu:

  1. Dar stii k exista oameni a caror expresii de pe fata sunt aceleasi si cand au aflat ca au castigat la loto si cand tocmai au aflat ca prietena/prietenul ia parasit...si ce te faci k oamniii care si-au fakt operatie estetica..si asa in ultima vreme sunt tot mai multi :d

    RăspundețiȘtergere