Teoria Taranului

duminică, 23 octombrie 2011

Nijikon 2011



Nijikon este cea mai mare conventie anime din Romania. Scopul ei este sa aduca laolalta fani manga/anime din toate colturile tarii, sa atraga producatori, distribuitori si agenti economici din domeniu si sa dezvolte piata anime si manga de la un statut de nisa la unul de mainstream.
  Segmentul de varsta caruia i se adreseaza evenimentul este cel de 12-30 de ani. Desi domeniul principal pe care il acopera este cultura pop japoneza, in special anime si manga, evenimentul se adreseaza si iubitorilor de jocuri video, hobby games, muzica etc.
  Prima editie a conventiei a avut loc in Octombrie 2007, in incinta Muzeului National de Arta Contemporana. Aceasta a reusit sa stranga aproape 1500 de vizitatori, fiind un succes suficient de mare incat sa se organizeze o a doua editie, de data aceasta intr-un mod ceva mai profesional.
Nijikon 2008, cu cei aproape 3000 de vizitatori stransi in doua zile, a dovedit ca piata anime/manga romaneasca are un real potential. Editia a treia, Nijikon 2009, a adunat in jur de 3100 de participanti, urmata de Nijikon 2010, care a depasit aceasta cifra, apropiindu-se de 3500.
Pentru cea de-a cincea editie pregatim o multime de activitati, majoritatea le veti gasi in sectiunea de PROGRAM SI ACTIVITATI, dar altele raman surprize si le veti descoperi direct la eveniment.


Parere personala :
-preturile parca au fost mai ieftine decat anul trecut
-a doua zi a cam batut vantu' la viteza maxima lejer
-a fost mai amuzant ca anu' trecut :d
-am cunoscut mai multa lume ca anu' trecut
-vremea a fost chiar buna pentru un festival de genu' :X



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu