Teoria Taranului

duminică, 14 august 2011

Despre Cristaloterapie

 Din cele mai vechi timpuri sunt cunoscute efectele miraculoase ale pietrelor semipretioase asupra starii oamenilor. Chiar daca exista persoane care neaga calitatile curative ale acestora, puterea pietrelor exista si continua sa se manifeste, existand si o terapie bazata pe pietre semipretioase. Aceasta terapie este una din stravechile stiinte naturiste practicata in India acum cateva milioane de ani; pierduta odata cu trecerea timpului, castiga teren, in zilele noastre, printr-o mai buna intelegere. Terapia este inofensiva fara efecte secundare si poate preveni unele probleme care pot aparea sau le vindeca pe cele existente. Disparitia acestei stiinte in ultimele secole are la baza doua cauze: - liderii fiecarei societati au stiut conceptele dar nu le-au transmis mai departe din diverse motive; - costul pietrelor si raritatea lor. In orice caz aceasta stiinta a ramas in mainile unui redus numar de oameni.Cristalele amplifica energia naturala prin procesul numit “piezoelectricitate” si sunt de mare ajutor pentru a amplifica lumina si energia in sistemul chakrelor noastre si in corpul nostru energetic si pot vindeca si dezechilibrele. Vindecarea cu cristale este o practica antica care a renascut de curand, iar vindecatorii incep mult mai des sa includa folosirea cristalelor in practicile lor terapeutice.

Din ce in ce mai multi practicanti ai terapiilor complementare pun cristale sub clientii lor, atunci cand acestia se intind pe masa de masaj. Cei care practica Feng Shui sugereaza plasarea anumitor cristale in casa pentru a genera efecte pozitive, iar vindecatorii spirituali folosesc anumite cristale pe care le pun pe corpurile clientilor pentru a echilibra, purifica si vindeca dezechilibrele si boala.

Cristalele focalizeaza energia vindecatoare si sunt de ajutor pentru amplificarea luminii in munca noastra de vindecare. Putem cumpara cristale de la librariile cu lucrari metafizice sau de la magazinele de cadouri, din sali de yoga, de la expozitii de cristale si minerale si prin Internet.

Alegeti cristalul intuitiv, dupa cum sunteti atrasi de culoarea sa si de modul in care va face sa va simtiti cand il tineti in mana. Tineti cristalul in dreptul celui de-al treilea ochi si observati orice vibratie care poata sa apara si sa arate daca cristalul este viu si are o energie vitala mare. Cristalele obosite nu vor produce nicio senzatie atunci cand le luati in mana. 

Imediat ce l-ati cumparat, curatati-va cristalul de incarcatura sa energetica anterioara. Cel mai bun mod de a curata un cristal este sa-l puneti direct la lumina soarelui timp de doua sau chiar patru ore. Unii oameni recomanda cufundarea cristalului in apa sarata, insa aceasta metoda poate deteriora unele cristale. Incarcati cristalele la lumina Lunii, in special in seara de dinaintea lunii pline. Chiar daca norii opresc lumina Lunii, energia ei va patrunde totusi si va incarca cristalul.
Cristalele sunt puternice cand sunt purtate ca bijuterii, tinute in mana, puse pe zonele ranite sau bolnave, deasupra chakrelor sau in casa. Multor oameni le place sa doarma cu cristale alaturi de pat sau sub pat, in timp ce pentru altii acest lucru este mult prea stimulator pentru a putea sa doarma.
Cristalele pot fi puse si in apa de baie, pentru a o incarca cu energie vindecatoare. De asemenea, ele pot aduce energie vindecatoare in apa de baut, daca le punem in sticla sau in pahar.
Efectul de piramida si sfera
Atunci cand un cristal are forma de piramida sau sfera ii creste considerabil puterea. Piramida poate fi pusa pe o cana cu apa pentru a o purifica si incarca energetic aceasta avand un efect terapeutic deosebit. Un cristal caruia i se da o forma geometrica bine definita prin taiere si slefuire devine un foarte bun conducator de energie. Piramida recepteaza energia prin baza si emite prin varf. Ele atrag energia si o transforma. Sunt sisteme puternice de concentrare a energiei si stocare. O piramida asezata in preajma dumneavoastra va va spori campul energetic de 3 ori. Sferele au capacitatea de a emite in toate directiile energie, creand un camp radiant in jurul lor. Piramidele si sferele pot fi folosite in energizarea si purificarea organismului, aurei si a spatiului precum si in meditatie si divinatie. Oul de cristal ca si sfera sunt ideale pentru meditatie, aurei energetice sau a subconstientului.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu