Teoria Taranului

duminică, 24 iulie 2011

UMANITATE CARE DORMI, TREZEŞTE-TE!

Fiinţa umană a uitat de sine însăşi şi în consecinţă a uitat complet să trăiască în armonie alături de creaţia şi creatorul său căzând într-o viaţă de rutină, îngrozitor de plictisitoare făcându-ne să căutăm fericirea în stări de rutină şi multiple vicii pe care ni le oferă societatea aruncându-ne spre o degenerare teribilă.
Schimbare radicală
Dr. Samael, ne spune, în cartea sa "TRATAT DE ETICĂ ŞI SOCIOLOGIE GNOSTICĂ" (recent editată de AGEAC [ASOCIATIA GNOSTICA de STUDII ANTROPOLOGICE CULTARE SI STIINTIFICE]):
Societatea umană este derivaţia individului. Dacă vrem cu adevărat o schimbare radicală, dacă vrem o lume mai bună, o lume fără foamete, trebuie să ne schimbăm în mod individual, să ne schimbăm în noi înşine, să schimbăm în propria noastră individualitate factorii dezgustători care produc în lume foamete şi mizerie. Să nu uităm că masa este o sumă de indivizi. Dacă fiecare individ se schimbă, inevitabil, masa se va schimba.
Dacă fiecare dintre noi nu ne vom trezi la această realitate îngrozitoare, vom continua cu atitudinile noastre greşite, învinovăţind lumea de ceea ce se întâmplă şi cerând celorlalţi ceea ce trebuie să facem noi. Şi în acest fel de fiecare dată greşeala şi cruzimea în inimile umane vor deveni mai puternice.
Avem nevoie să ne trezim şi să reflectăm pentru a vedea greşeala şi să mergem către virtute pornind din intimitatea noastră, până se va transforma în acţiune zilnică şi ne va face să restabilim în noi modul de a trăi conştient şi inteligent.
Dar acest lucru într-un fel anume se poate prăbuşi dacă continuăm să ne justificăm propriile acţiuni inconştiente, propriile nepăsări, propria noastră viaţă plină de vicii şi fantezii. Acest lucru ne va duce să facem din viaţa noastră tocmai duşmanul nostru. 
Luat de pe Vopus.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu