Teoria Taranului

sâmbătă, 30 aprilie 2011

Leacurile din plante medicinale ar putea să dispară ?

Avizarea unui produs costă circa 100.000 de euro, multe dintre aceste remedii vor dispărea de pe piaţă.  Interdicţia, spun oficialii europeni, a fost introdusă după ce mai multe studii au denunţat afectele adverse ale medicamentelor naturiste.În noua legislaţie, medicamentele naturiste vor trebui să treacă prin faza de certificare.Avizarea remediilor pe bază de plante medicinale va fi similară cu cea prin care trec medicamentele alopate,iar costurile vor fi aceleaşi: între 90.000 şi 135.000 de euro.Având în vedere costurile mari, există riscul ca producători de "leacuri" din plante medicinale să dispară, iar pe lângă ei, implict vor avea de suferit şi magazinele Plafar, cele care comercializează astfel de produse.  Stirea aici.


Inca din timpuri stravechi, oamenii isi doreau sa gaseasca remedii pentru bolile ce îi chinuiau. Cautatori ai alinarii suferintelor erau putini si luptau pentru vindecarea afectiunilor cu mijloacele care le aveau la dispozitie. Ei foloseau cunostintele transmise din generatie în generatie, iar pentru tratarea maladiilor utilizau cel mai adesea plantele medicinale. In acele vremuri, poluarea era ca si inexistenta, nu existau chimicale, nu exista industrie, omul nu era dependent de sistemul de informatii ce se gaseste la ora actuala: radio, televiziune, telefonie, internet si îsi petrecea timpul liber mai mult in natura. Inca nu isi facusera aparitia principalii trei factori cauzatori de boli: stresul, poluarea si chimicalele. De aceea putem afirma ca in acele perioade omul acorda o atentie mai mare mediului natural, convietuind in armonie cu acesta.


Exista o stransa legatura intre grupa de sange, alimentatie si sanatatea oamenilor. Putini oameni se gandesc la implicatiile grupei sanguine desi aceasta reprezinta o forta genetica puternica.
Grupele sanguine sunt fundamentale in logica suprema a naturii, urmand un traseu neintrerupt de la cel mai timpuriu moment al creatiei umane pana in prezent. Grupele sanguine pot fi folosite ca amprenta celulara si ne dezvaluie multe mistere ce marcheaza starea noastra de sanatate sau de boala. Din acest punct de vedere este valabila zicala: "mancarea unui om este otrava altuia" .
Stiinta grupelor sanguine permite alegerea unei alimentatii adecvate pentru prevenirea unor boli, incetinirea imbatrinirii, tratarea obezitatatii. Link aici daca vreti sa stiti despre alimentatia in functie de grupa sanguina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu