Teoria Taranului

duminică, 7 februarie 2010

Rugina umana


Primul meu text filozofic! Tineti-va bine ca asta e 100% productie cerebrala aferenta cu toata experienta mea din viata!

Incepem cu o premisa : OAMENII NU ASPIRA CATRE PERFECTIUNE!

Perfectiunea este o stare stabila emotional, fizic si psihic in care toate relatiile tale cu orice si oricine sunt in armonie nelezand integritatea structurala a oricarei celule/molecule.

Din lipsa de experienta, omul incearca toate lucrurile care i se par lui benefice in viata si care crede el ca-l propulseaza catre alt nivel dorit de acesta. Asadar, el cauta fericirea adica e tot undeva pe taramul viselor, al idealistilor.

Mandria, Barfa, Gelozia, Gandurile negative, Frica, Furia NU VA ADUC LA PERFECTIUNE!Manifestarea lor trebuie limitata, daca nu oprita. Desi in unele cazuri, pot fi bune fiecare dintre acestea.

Ne nastem perfecti si suntem erodati, ruginiti de mediul in care traim iar acesta ne obliga sa ne aratam partile rele, precum un canal de scurgere! Degeaba esti bun si generos si cand te injura unu, il bati de-i sare ketchup din nas! Cum spunea un mare om, "Fii schimbarea care vrei sa o vezi in lume!"

Un comentariu:

  1. in mare sunt de acord cu mica ta teorie filozofica, insa as dori sa mentionez ca nu ne nastem perfeti deloc, lasand la o parte toti bolnavii psihici care sunt absolut imperfecti si unii chiar sunt salvati de lumea pe care o acuzi, pe buna dreptate, de erodarea perfectiunii umane, sunt foarte multi care pur si simplu considera ca omul nu este facut cu un anumit scop sau mai ales ca poate atinge perfectiunea. Astfel incat chiar daca am fi perfecti din nastere la o majoritate a oamenilor interesul pentru perfectiune este = cu 0. Astazi omul nu prea mai este interesat de minte/spirit ci strict fizic, si nici atat. Problema acum este inconstienta si lenea exagerata. As avea inca muuult de comentat insa mi-e sa nu ma injure lumea :P.
    P.S. ulti,ele fraze nu prea sunt filozofice

    RăspundețiȘtergere