Teoria Taranului

marți, 19 iunie 2018

Prietenii nu se mai întorc niciodată.

Pentru că este perioada verii și perioada mea de revoluție și reconstrucție socială, am zis să pun bazele unui mic decalog al prieteniei în 2018.

Decalogul Prieteniei
1. Alegeți prietenii conștient. 
Nu alerga după cei care te bag mereu în seamă sau te scot afară, nu alerga după oameni cu care mai mult intri în dezacord și certuri decât momente faine împreună, nu te lăsa purtat pasiv de curentul "ei par niște oameni de treabă, hai că stau cu ei".

2. Respect, încredere și loialitate.
Dacă nu le ai pe toate 3, renunță de tot la legătura respectivă. Chiar dacă revine cu scuze, chiar dacă simți că ai o conexiune și tot tacâmul. Oamenii care eșuează în viață eșuează prima dată din punct de vedere social, apoi restul --- pe sistemul "Your vibe sets your tribe". Viața e prea scurtă să dai șanse cuiva care e posibil să recidivize cu aceeași greșeală și să profite de bunătatea ta.

3. Fii alături de prietenii tăi (după ce ai aplicat 1+2) majoritatea timpului dar nu îl menaja să îi spui verde în față direct chestiile pe care el/ea ar trebui să le corecteze să evite problemele cele mai frecvente.
Asta e de la sine înțeles. Trebuie să fii omul care scoate versiunea cea mai bună din prietenii tăi! 
Oamenii îți urmează exemplul, faptele tale, nu ceea ce zici, asemenea copiilor.

4. Încearcă să devii chiar tu versiunea cea mai bună a ta înainte să îți educi, corectezi, dai sfaturi prietenilor.
Prietenii și deci oamenii pe care îi ții aproape, înafară de rude, îți influențează activ sănătatea, OBICEIURILE, și aspirațiile...și reciproca. Nu fii ipocrit, fii autentic și veridic cu tine însuți apoi cu ei.

5. Accepta defectele prietenilor tăi. 
Atâta timp cât ei îți respectă timpul, spațiul personal și regula 2  atunci poți să accepți că uneori ei te vor plictisi, te vor enerva, se vor impune uneori în fața ta și chiar îi vei invidia puțin. ESTE un preț mic, dacă iei la rece, prin comparație, toate beneficiile voastre.

6. Social media ar trebui doar să îți amplifice conexiunile.
Într-o lume unde totul a devenit super interconectat prin tehnologie, tablete și smartphone-uri, este ușor să ne lăsăm purtați de trendul de a sta toată ziua online și să ne amăgim că ținem legătura cu prietenul nostru/prietena noastră cea mai bună pe Facebook Messenger. Hai să ne și tagăm în memes și gataaaa! Suntem perfecți!...nu.
Cel puțin asta e părerea mea de om născut după anii 90.

7. Nu te băgă în relațiile prietenilor tăi și în lecțiile lor de viață.
O să fii tentat/tentată să mă contrazici. Fiecare om se învârte în 3 tipologii dar asta e subiect de altă postare. Nu vrei să fii în locul de Salvator/Salvatoare, crede-mă! Tu vei ieși șifonat/ă și oamenii obișnuiți caută primul țap ispășitor să fugă de propriile greșeli sau mai precis de asumarea lor. Dacă încă mă contrazici, vei afla singur/ă.

8. Un prieten adevărat nu ține cont de timp sau spațiu.
El/ea va rămâne la fel ca și cum nu ați întrerupt niciodată contactul. Asta e o regulă de aur și nu știu de ce nu mi-a venit să o pun la primele puncte.

9. Poți să îi spui absolut orice și nu te va judeca chiar dacă i-ai greșit (nu într-un mod în care să nu îl poți ierta)
Aici este în funcție de perspectiva, filtrul și experiența personală a vieții voastre. Eu doar o menționez și o consider una din regulile de aur. Poți să testezi persoana să vezi dacă e gura spartă cu niște secrete neadevărate apoi să îl/o confrunți cu asta în caz de. Așa aș face eu cel puțin.

10. Nu cere ajutor mai mare decât tu i-ai oferi el/ei. 
Asta e lesne de înțeles. Nu ceri 300 ron când el/ea niciodată nu ți-a dat inapoi nici ăia 30 lei sau ăia 100 lei pe care i-ai oferit când avea nevoie de pastila de a doua zi. Ține cont de asta mereu!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu