Teoria Taranului

vineri, 17 august 2012

Despre sacralitatea tot mai scazanda a Bisericii

Okey, nu trebuia sa fac un post pe tema asta, dar am zis totusi sa o fac. Mi se pare ceva amuzant, dar in acelasi timp, foarte naspa.


Transparență totală la Arhiepiscopia Craiova. Pentru ca drept credincioșii să nu mai dea crezare bârfelor de tot felul, fețele bisericești au afișat, la vedere, pedepsele pentru păcătoși.
“E simplu. Nu vrem să se creadă că noi pedepsim după ureche. Ai mâncat carne miercurea, două ture de biserică în mersul piticului. Înjuri, lipești 2000 de plicuri cu limba, pentru ca altă dată nu mai drăcui. Dacă ai preacurvit, se schimbă treaba: genoflexiuni până tremură genunchii care împing la păcat. În colțul bisericii, cât timp noi săvârșim slujba religioasă”, a dezvăluit un preot doar câteva dintre pedepsele menite să șteargă păcatele.
În scurt timp, în aceeași ordine de idei, la biserici vor apărea tarifele percepute pentru diferite servicii religioase. ------luat de aici. 
Superb. Extravagant. Deci, mai nou, Biserica o da in "jocurile copilariei" ca pedepse menite sa stearga pacate?...
Vai de capul nostru. Genoflexiuni pana tremura genunchii care imping la pacat ? DAR parca Constiinta era mai importanta. Ce s-a intamplat cu ea?
Lipesti 2000 de plicuri cu limba ? cre' ca ar trebui sa ne lipim de un stalp in forma de facepalm sa avem eternal facepalm. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu