marți, 10 aprilie 2012

Cum sa devii mai interesant [-un fel de ghid-]


Cum ai putea deveni interesant?
1.Exploreaza! Idei, locuri, opinii. Pastreza curiozitatea si interesul fata de lume ale unui copil de 5 ani. Aceasta este o atitudine foarte sanatoasa, pentru ca nu vrem niciunul dintre noi sa incetam a fi copii vreodata.
2.Impartaseste ceea ce afli. Fii generos, ofera din ceea ce ai, doar vrei sa fii interesant, nu? Serios vorbind, informatiile tale pot fi utile, fun sau surse de inspiratie pentru altii.
3.Fa ceva! Orice. Danseaza, vorbeste, construieste, socializeaza. Lipsa de actiune permite gandurilor negative sa fie procesate peste masura si acumuleaza plictiseala. Un om plictisit nu este nicicum interesant sau macar o companie de dorit, chiar in lipsa de alte alternative.
4.Accepta-ti partile ciudate. Cu totii le avem in raport cu altii. Orice cunoscut al nostru are macar o tendinta, o trasatura ciudata. Asa cum o acceptam la altii, putem accepta si chiar fi mandri de ceea ce ne deosebeste de ceilalti. Daca incerci sa o ascunzi nu inseamna ca dispare, asa ca poti foarte bine sa iesi cu ea la inaintare.
5.Imbratiseaza o cauza. Daca tie nu-ti pasa de nimic, nici altuia nu-i va pasa de tine.
6.Lasa laudarosenia. Daca aroganta este mai mare decat nivelul de cunostinte, vei observa ca oamenii te evita. Ego-ul este un obstacol in a fi om, adica OM.
7.Incearca! Depaseste-te, testeaza-ti limitele, iesi din zona de confort. Nivelul tau de incredere va creste, si, daca in acelasi timp lasi la o parte aroganta si aerele de superioritate, esti… salvat. Sau macar esti…interesant.
8.Nu fi copia nimanui. Daca ceilalti o fac deja, inseamna ca ai intarziat la petrecere, ca este timpul petnru tine sa faci altceva, sa iesi din rand. Din multime.
9.Fii o persoana cu…cojones. Indiferent de sex. Inseamna sa ai curaj sa te accepti, sa ai curaj sa spui ce gandesti, indiferent de parerea altora.
10.Ignora barfele. Toti iti vor spune sa te aliniezi, sa nu actionezi impotriva curentului din principiu, sa stai ca si ei, linistit in zona de comfort. Ignora-i. Asculta-ti instinctul.
Pretextul este sa fii interesant. Urmand insa cei 10 pasi “simpli”, as spune ca devenim mai mult decat interesanti. Ne acordam mai mult cu noi insine. Indiferent de cat de spumosi ne vor vedea ceilalti.

2 comentarii: