Teoria Taranului

vineri, 2 septembrie 2011

Instinctul uman - tocit de evolutie sau mai puternic ca niciodata ?

Instinctul = complex de reflexe înnăscute, necondiționate, proprii indivizilor dintr-o anumită specie și care le asigură dezvoltarea organismului, alimentarea, reproducerea, apărarea.


Instinctul este inclinatia inerenta a unui organism catre un comportament. Reflexele sunt printre cele mai simple forme de manifestare ale instinctului. 


Dar VREAU SA VORBESC despre instinctul omului de a simte anumite chestii, dar care nu sunt luate in seama.
Instinctul la om se mai manifesta prin analizarea subtila, inconstienta a unor semne din jurul nostru. Chiar si cand ai un IQ sub 100, o sa prezinti un asemenea tip de instinct. Este genu' de feeling care-l ai cand simti ca esti in pericol, sau ca stii ca e ceva in neregula despre cineva, dar totusi nu iei in seama in mod constient si te comporti dupa aparente, dupa cum iti dicteaza constientul . Este acolo, ca un zgomot incet de motor, care daca ajungi sa-l ignori si sa nu mai tii cont de el, o sa imprastie haosul in viata ta, sau cine stie ...


Cel mai dragut e ca-ti dai seama de asta, dupa ce se intampla tot ce trebuie sa se intample, ca sa-ti confirmi in mod constient, ce mintea ta ti-a spus inconstient tot timpul . Ai pierdut si timpul si practic, ai trait in iluzia ta. Ochii nostrii sunt invatati sa vada pattern-urile sau tiparele care mintea noastra a fost educata sa le vedem deci daca nu invatam sa vedem peste ele, mintea noastra o sa fie la fel de slaba sau la fel de influenta si naiva la orice facatura sau iluzie bagata pe gat de altcineva .


that's it.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu