Teoria Taranului

marți, 24 mai 2011

Cateva Legi de Viata Sanatoasa Omeneasca

1. Viata oamenilor nu este dominata de un singur principiu, de o unica lege sau regula de viata, astfel ca avem posibilitatea sa ne intelegem bine intre noi. Viata noastra nu se poate concentra intr-un "principiu universal" de tip catolic, daojist, iahvist, etc.
2. Fiti optimisti, increzatori in oameni, in viata, in Dumnezeul OM, in bine, dreptate, adevar, chiar si in situatii grele! Oamenii sunt mult mai buni si viata, mult mai usoara, decat o vedeti dumneavoastra in momentele grele. Ce nu v-a adus trecutul, va va aduce viitorul, cand toate visele dumneavoastra se vor implini.
3. Sperati mereu, chiar si in cele mai grele situatii! Speranta n-a inselat niciodata pe oameni. Mai devreme sau mai tarziu, toate sperantele s-au implinit.
4. Nu memorati si nu va amintiti, periodic, suferintele, necazurile, esecurile prin care ati trecut! Ardeti-le din creierele voastre odata pentru totdeauna! Adunati in creierele voastre amintiri frumoase, victorii, momente de fericire, reusitele, starile de bine, etc! In momentele grele, rememorati astfel de imagini frumoase si optimiste, intariti-le si dezvoltati-le! Ele va vor transforma in oameni, barbati si femei, puternici, intelepti, echilibrati, rezistenti, buni, toleranti, etc.
5. Oamenii au devenit oameni prin traiul in comun. Ca atare, nu va izolati de ceilalti oameni, nici de celelalte elemente ale viului pamantean! 
6. NU va faceti griji inutile, nu inventati motive de grija, nu creati motive de suferinta proprie ori altor persoane! Respingeti astfel de motive , create de intamplari sau de alti oameni! Comportati-va omeneste, demni si darji, in fata oricaror intamplari neplacute!
7. Evitati situatiile stresante, evitati persoanele care produc astfel de situatii! Abtineti-va sa stresati sau sa afectati alte persoane, prin cuvinte sau prin fapte!


To be continued.

Un comentariu: