Teoria Taranului

marți, 7 iunie 2011

Regulile pentru o prietenie adevarata!


1.  Prietenul adevarat sa se dedice intr-un totul persoanelor celorlalte si sa puna persoana sa pe locul doi (are voie si exceptii)

2. Prietenul adevarat sa fie mereu acolo pentru oricine, si sa fie deschis, comunicativ, si sa aiba si alte calitati care sa faciliteze relatia psiho-sociala.


3. Prietenul adevarat sa nu tina cont de bani sau alte criterii cu caracter discriminatoriu sau care sa puna persoana respectiva pe o scara mai mica sau mai mare in orice plan fizic, social, etc (decat daca e vorba de manele)


4. Prietenul adevarat sa nu isi schimbe atitudinea fata de tine sau de altcineva, ci sa-i trateze pe toti la fel . Cei care vor mai multa atentie de la prieteni, nu fac decat sa se departeze de prietenia adevarata. 


5. Prietenul adevarat nu trebuie sa mentioneze de actele caritabile sau generoase care le-a facut sau sa se laude cu acestea (decat daca e cazul intr-o discutie cu un cretin sau nerecunoscator). Acesta trebuie sa fie mereu modest dar totusi constient ca acestea nu o sa fie neresplatite candva.


6. Prietenul adevarat sa dea dovada de altruism, intelegere, curaj, indarjenie cand vine vorba de a ajuta sau a intelege alta persoana, indiferent de cauze, efecte si alti factori care stau in calea manifestarii acestor calitati.

7. Prietenul adevarat nu insista sa ceara ajutor sau sa insiste cu ceva care ar putea deranja sau incalca principiile altui om in favoarea propriei situatii sau propriei persoane.

si regulile ar continua...dar to be continued .






2 comentarii:

  1. aici Cherry> mai dreptate dar acest fel de prieteeen rar intalnesti:|

    RăspundețiȘtergere
  2. reguli pentru o prietenie adevarata, reguli pentru o casatorie de durata, reguli pentru o relatie de durata, reguli pentru o viata mai sanatoasa, reguli pentru a fi o mama mai buna, reguli pentru a fi un elev bun...reguli,reguli,reguli..reguli pentru niste lucruri , nu neimportante, pentru niste lucruei care nu ar fi trebuit sa aiba reguli km multe reguli nu ti se pare ?..ar fi misto asta - reguli pentru a respecta mai bine regulile :)))

    RăspundețiȘtergere