Teoria Taranului

marți, 29 martie 2011

Despre "Noul Einstein"

Are 12 ani si este diagnosticat de medici cu sindromul Asperger, o afecțiune caracterizată prin dificultăți în interacțiunea socială, alături de existența unor șabloane repetitive de comportament și interese. Acest sindrom diferă de alte tipuri de autism prin faptul că nu prezintă lacune de dezvoltare lingvistică și cognitivă.
Tânărul are un coeficient de inteligență de 170, mai mare decât al celebrului Albert Einstein, care avea 150, participă la cursuri universitare de astrofizică și poate recita oricând primele 200 de cifre ale numărului Pi.
Mai multe detalii aici.

Cred puternic că, majoritatea care ar pica in clasa cu acest mic geniu, ar face din el caterincă maximă. Oamenii diferiti sunt priviti ca pe niste ciudați pentru ca lumea pare sa aiba un sistem bolnav de functionare. Evolueaza foarte incet iar cei care indraznesc sa evolueze mai repede sau sunt altfel, sunt trasi in jos de tocmai lumea inconjuratoare, in cele mai multe cazuri, ca un nisip miscator. Tind sa devin de acord si cu un comentariu de pe acolo, cum ca daca s-ar fi nascut in Romania, nu ar fi fost nimeni interesat de inteligenta lui. 
Cam asta e.

Un comentariu:

  1. Daca s-ar fi nascut in Romania,deja este un inconvenient enorm,si de ar fi fost intr-o familie saraca...de ce nu de "rromi" (nu vreau sa fac vreo discriminare...doar pura realitate),probabil ar fi cersit la colt de strada,sau ar fi cautat mancare,ori..mai stiu eu ce prin gunoaie.Daca zici ca ,oricine altcineva ,afara de romani,sunt bolnavi psihic,sau..evolueaza cu greutate,imagineaza-ti ce se intampla in umila noastra tara...noi suntem cei care inca ne bucuram ca am ucis un om ,ba chiar sarbatorim fiecare an trecut de la acea asa zisa "realizare romaneasca,revolutie" (despre Ceausescu,era vorba),va dati seama...daca l-am inlaturat cu gandul de a schimba ceva in aceasta tara,si totusi,ne-am inrautati singuri situatia,mai nou l-am vrea inapoi..e clar,suntem "unici" in lume.Oricum,sa revin la subiect,cinste pustiului ca nu s-a nascut la noi,si ii urez succes...si viata luna,plina de realizari.(IQ,de 200...aoleu...mi se pare ireal)

    RăspundețiȘtergere